Dåseskjul

Go green

 

Jeg har fået mig en hobby mere…

Jeg er gået i gang med plantefarvning, og det er så sjovt. Det kræver ikke så meget, og der er så mange muligheder. En ekstra bonus er, at børnene kan være med. De 2 mindste har en fest med at plukke blomster og klippe dem i mindre stykker, og den 11-årige kan hjælpe med at veje det færdige garn af og vikle det i små dunter.

Jeg har forsøgt mig med grønt og gult, som er de farver, der er lettest at få frem, når man bruger de planter, den danske natur har at byde på.

Jeg startede med at farve med prikbladet perikon, og fik de fineste oliven/pistacie farver. Farven blev ikke så jævn og er blegnet lidt siden, men farvespillet gør nu alligevel noget godt for udtrykket.

Mit forsøg med tørrede birkeblade bliver helt sikkert gentaget, så der er høstet en kæmpe stak blade, der nu ligger til tørring i drivhuset. Det gav en helt fantastisk gul farve.

Størst succes har jeg haft med tagrør, som skal høstes og bruges med det samme. Sæsonen er kort, så jeg har farvet løs over 2 gange nu. Begge gange har jeg fået den smukkeste grønne farve.

Jeg startede ud med at farve på noget af alt det uld, jeg havde i gemmerne. Både hvidt, gråt og brunt uld har været i gryderne og givet flotte farvevariationer.

Den grønne farve passer perfekt til mine juletræer. I år vil man kunne købe juletræerne færdigsstikkede og som strikkekits med mit hjemmefarvede garn.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dåseskjul